تعمیر پمپ طبقاتی

تعمیر پمپ های طبقاتی ایستاده

تعمیر الکتروپمپ های طبقاتی

انواع پمپ های طبقاتی

پمپ های طبقاتی در تیپ های متفاوت عمودی ، افقی ، مستقرق طراحی و بکاری گیری می شوند. الکتروپمپ های طبقاتی عمودی یا ورتیکال شامل مدل های مولتی استیج یا چند طبقه فشار قوی و تک استیج ها یا یک طبقه های خطی می شوند. کاربری پمپ های طبقاتی ایستاده (ورتیکال) عموما در سیستم های RO یا تصفیه آب ، ساختمان های مسکونی و ادارات ، تولیدی ها و کارخانجات و بطور کلی در مواردی که نیاز به فشار آب بالا وجود دارد می باشد. پمپ های طبقاتی تک استیج هم در بخش هایی که نیاز به دبی بالا وجود دارد بکار می رود، مانند تجهیزات فایر (Fire) یا سیستم اطفاء حریق که معمولا توان بالایی هم دارند.

پمپ های طبقاتی افقی نیز برای تامین فشار و انتقال آب به ارتفاعات بکار می رود و پمپ طبقاتی مستقرق که با نام الکتروپمپ شناور آن را می شناسیم برای پمپاژ آب چاه های عمیق ، دریا ، مخازن بزرگ ، استخر ها و رودخانه ها استفاده می شود.

اجزای الکتروموتور ها

بخش محرک و تولید کننده نیروی مکانیکی جهت کارکرد پمپ الکتروموتور آن است. که بصورت کوپل مستقیم یا کوپل با واسطه به پمپ متصل میگردد. در الکتروپمپ های طبقاتی ایستاده یا عمودی الکتروموتور از تایپ فلنچ دار بوده و در قسمت بالایی بصورت عمودی نصب می گردد. 

کوپلینگ در بخش میانی دستگاه قرار گرفته و کانکشن میان شافت موتور و پمپ تلقی می گردد. مهمترین نکته در نصب کوپلینگ ها بالانس بودن و الاینمنت آنهاست که در پمپ های طبقاتی بسیار اهمیت دارد. کوپلینگ ها معمولا از یک هار میانی یا هزار خاری تشکیل شده و می توانند بصورت یک تکیه یا چند تکه ای باشند.

قطعه اتصال دهنده گه از یکطرف به فلنچ الکتروموتور و از طرفی به پمپ متصل میگردد و نگهدارنده پمپ و موتور در وضعیت ثاببت می باشد.

مکانیکال سیل یا نافی دستگاه همان آب بند مکانیکی بوده که در تیپ های متفاوت و متریال گوناگون بکارگرفته می شود. در پمپ های طبقاتی ورتیکال بصورت دو یا چند تکه هستند که متشکل از بخش فیس بالایی و پایینی است. متریال سرامیکی ، تنگستن کارباید یا الماسه در آنها استفاده شده و در برابر سایش بسیار مقاوم هستند.

پوسته و بدنه پمپ نقش کاور و هدایت کننده آب را در پمپ های طبقاتی داشته و معمولا از متریال چدن یا استنلس استیل ساخته می شوند. 

هدایت کننده های اصلی آب در الکتروپمپ های طبقاتی هستند و دارای بخش میانی بعنوان بوش یا یاتاقان هستند. طبقات پمپ نیز از همین دیفیوزر ها تشکیل می شوند و در دو نوع بوشدار و ساده در پمپ ها نصب می شوند.  

تولید کننده فشار و انتقال دهنده سیال در تمامی پمپ های طبقاتی ایمپلر ها هستند. ساخته شده از متریال آلومینیوم-نیکل-برنز یا استنلس استیل در مدل های مختلف برای آب با EC بالا یا همان آب شور ، برای آب شیرین و انواع سیال خورنده یا غیر خورنده.

شافت پمپ بصورت جدا یا یک تکه با شافت روتور الکتروموتور بکارگرفته می شود. در مواردی که محور پمپ بصورت جدا تعبیه شده برای اتصال با موتور محرک از کوپلینگ ها استفاده می شود.

اقلب در پمپ های طبقاتی چند مدل بوش بعنوان واسطه ، بوش اصلی داخل کاسه یا همان بوش روی محور قرار دارد. متریال بوشها یا آلیاژی برنز بوده یا از استیل و یا از الماسه استفاده می شود.

فلنچ های ورودی و خروجی دستگاه برای ورود سیال و خروج جهت پمپاژ در خط لوله که در واحد اینچ اندازه گیری می شوند.

الاینمنت در پمپ های طبقاتی : در هنگام نصب و راه اندازی الکتروپمپ های طبقاتی ایستاده فشار قوی الاینمنت بسیار اهمیت دارد. این نوع تنظیم برای تعیین فشار مکانیکال سیل و فاصله ایمپلرها از دیفیوزرها انجام می شود. در صورت عدم توجه به این موضوع سایش شدید در تمامی طبقات پمپ اتفاق افتاده و همچنین نشتی در بخش بالایی پمپ مشاهده خواهد شد . حتما دقت داشته باشید الاینمنت هر پمپ ممکن است متفاوت باشد و هیچ اندازه دقیقی برای جا به جایی کوپلینگ وجود ندارد لذا بصورت موردی و تجربی باید صورت گیرد.

تعمیر الکتروپمپ های طبقاتی

عوامل خرابی پمپ های طبقاتی

در بسیاری از موارد نواقص پمپ های طبقاتی عمودی یا افقی در بخش های مختلف مکانیکی و الکتریکی ظاهر می شوند که برخی از آنان شامل :

خرابی الکتروموتور :

در پست تعمیرات الکتروموتورها به دلایل خرابی آنان پرداختیم اما بصورت کلی عوامل تخریب الکتروموتور را می تواند در مواردی چون افزایش دما، افزایش تنش مکانیکال، نواقص مکانیکی، افزایش لود ماشین، عوامل نوسانات برقی خارجی و … عنوان کرد.

خطا در الاینمنت پمپ :

خروج پمپ از الاینمنت به هر دلیلی باعت ایجاد سایش، بار اضافی، شکستگی پروانه یا دیفیوزر، آسیب دیدگی بوش های داخل کاسه و روی محور و در نتیجه تخریب کامل پمپ  خواهد شد .

تخریب بوشهای دیفیوزر :

عواملی چون ورود جسم خارجی به علت نبود پیش فیلتر ، عدم سرویس دوره ای ، وجود رسوبات بسیار که موجب افزایش دما می گردد ، عدم انجام الاینمنت پمپ طبقاتی ، کجی محور پمپ و … نقش مهمی در تخریب بوش های کاسه پمپ دارند .

شکستگی یا سایش دیفیوزرها و ایمپلرها :

خطای موجود در الاینمنت ، ورود جسم خارجی ، کجی محور ، خرابی بوشهای دیفیوزر ، خرابی بوش های واسطه ، خرابی بوش های روی محور یا الماسه ، خرابی بلبرینگ ها همگی زمینه ساز تخریب های بزرگ در پمپ های طبقاتی فشار قوی هستند.

مکانیکال سیل یا فیبر و فنر :

نافی یا فیبر و فنر که امروزه با نام آب بند مکانیکی یا مکانیکال سیل (Mechanical Seal) آن را میشناسیم یکی از رایج ترین خرابی ها در پمپ های طبقاتی هستند. دلایل بسیاری برای این نوع نقص در پمپ های طبقاتی وجود دارد، شامل : الاینمت اشتباه ، فشار بالای مکانیکال سیل ، افزایش دما و عدم خنک شوندگی ، کارکرد پمپ بدون آب ، ضربه فیزیکی در هنگام نصب یا جا به جایی ، عدم رسوب زدایی بموقع ، خرابی بوشها ، وجود تنشن یا لرزش در سیستم ، کجی محور و …

چند نمونه تخریب شده از پمپ های طبقاتی ورتیکال و افقی

تعمیر پمپ های طبقاتی ایستاده فشار قوی

الکتروپمپ های ورتیکال یا همان ایستاده در واحد های RO یا تصفیه آب بسیار پر کاربرد هستند. دلیل اهمیت آنها فشار مورد نیاز آب جهت فیلتر های مورد استفاده است. به نوعی مهمترین بخش در صنعت آب شیرین کن ها محسوب می گردد. این درجه از اهمیت سرویس و نگهداری پمپ های طبقاتی ورتیکال را به امری حساس تبدیل کرده است. شرکت فن آوری برق باختر با تجربه بسیار بالا در زمینه تعمیرات تخصصی انواع الکتروپمپ های طبقاتی آماده خدمت رسانی در محل پروژه ها و در کارگاه خود می باشد.

تعمیر پمپ های آب شیرین کن

باز سازی پمپ طبقاتی افقی

مورد استفاده پمپ های افقی طبقاتی همچنین در صنعت آب شیرین کن اهمیت خاص خود را دارد. علاوه بر آن پمپ طبقاتی افقی در استخر ها ، واحد های مسکونی و اداری ، مجتمع های تجاری ، پارک های آبی ، صنایع نفت و گاز ، حفاری ، آب و فاضلاب و خطوط پمپاژ ، صنایع دریایی و کشتی رانی و … کاربرد های بسیار دارد. تیپ های کوچک پمپ طبقاتی از برند های لوارا ، گراندفوس ، ابارا ، پنتاکس و … بسیار پر کاربرد هستند و برای انتقال آب به طبقات بالا و یا تامین فشار در موتور خانه ها ، شرکت های تولیدی استفاده می شوند. خرابی های رایج این پمپ های طبقاتی کوچک شامل بوشها ، بلبرینگ ها و مکانیکال سیل می باشد.

پمپ های طبقاتی بزرگ از تیپ های WKL یا افقی مولتی استج فشار قوی مانند اوامورا که در صنایع دریایی ، نفت و گاز و سیستم های تصفیه با کاربری نظامی مورد استفاده قرار می گیرند ، عموما نواقصی مانند خوردگی دیفیوزرها ، ایمپلرها ، مکانیکال سیل ، بلبرینگ های موتور ، کجی محور ، الاینمنت و … در آن ها مشاهده می شود.

Previous slide
Next slide
تعمیر پمپ اوامورا awamura
تعمیر پمپ طبقاتی افقی

خدمات ما در تعمیرات پمپ های طبقاتی عمودی و افقی

مکانیکال

الکتریکال

الکتروپمپ های طبقاتی دستگاه RO آب شیرین کن

تبدیل آب شور به آب شیرین همواره یکی از مشکلات انسان بوده است. عملیات شیرین سازی آب به فرآیندهای مکانیکی و حرارتی نیاز دارد. دستگاه آب شیرین کن صنعتی به عنوان یکی از ضروری‌ترین تجهیزات امروزه بشر در جهت تبدیل آب شور به آب شیرین کاربرد دارد. جدا کردن نمک از آب باید به وسیله روش‌های خاصی در یک بستر پرقدرت اجرا شود. اسمز معکوس Reverse Osmosis یکی از متداولترین روش ها برای تولید آب شیرین می باشد. RO مخفف عبارت Reverse Osmosis است که در معنای اسمز معکوس تعریف می‌شود. بنابراین دستگاه RO نام اختصاری دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس می باشد.

در واقع به بیانی ساده‌تر، دستگاه آب شیرین کن صنعتی به دستگاهی گفته می‌شود که قادر است به وسیله روش اسمز معکوس آبی که قابل آشامیدن نیست را به آب آشامیدنی و قابل مصرف بدل کند.

پمپ های فشار قوی از تجهیزات اصلی سیستم های آب شیرین کن هستند و با توجه به فشار و دبی مورد نیاز انتخاب می شوند. 

تعمیر پمپ ورتیکال
تعمیر پمپ طبقاتی Ro

تعمیر و تبدیل قطعات پمپ های طبقاتی

معمولا به هنگام تعمیرات پمپ های فشار قوی با کمبود قطعات در بازار مواجه می شویم و یا هزینه تهیه قطعات به قدری افزایش می یابد که گاه تهیه بوش های الماسه داخل دیفیوزر ها و یا روی محور ها برای مشتریان توجیه اقتصادی ندارد. در همین راستا به فکر تبدیل این نوع بوش ها افتاده و در کارگاه این شرکت متناسب با نمونه معیوب ساخته خواهد شد . در این بخش چند نمونه از این خرابی ها را قرار داده ایم . 

در موارد مشابه برای قطعه فیبر و فنر یا مکانیکال سیل نیز این کار قابل انجام است که مطابق با نمونه مورد نیاز ساخته و تبدیل می شود .

Previous slide
Next slide

در خیلی از موارد پمپ های آب شور تعمیرات به مراتب دشوارتری داشته و قطعات به سختی قابل تهیه می باشند . لذا در تلاشیم با بهترین متریال در دسترس ، مطابق با نمونه مورد درخواست قطعات را ساخته و بازسازی کنیم . برای تعمیر پمپ های طبقاتی با کاربری های خاص و متریال سفارشی می توانید با ما در تماس باشید . 

ساخت پمپ طبقاتی
betco
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *